Bra att veta

Här nedad får du svar på de vanligaste funderingarna du kan ha som nyinflyttad. Eller bara sånt som kan vara bra att känna till.

Välkommen hem!

Hoppa direkt till: A B C E F G H N O P R S T V

A

Autogiro

Det går utmärkt att betala dina hyres eller avgiftsavier med autogiro eller e-faktura.

Se även:

B

Bilfri innergård

Det är förbjudet att köra in bil/lastbil på innergården. Endast blåljuspersonal samt föreningens förvaltare har den tillåtelsen.
Föreningen har 2st pirror att låna vid behov. Dessa finns i Trädgårdsrummet. Kontakta styrelsen eller trädgårdsgruppen om ni vill låna dessa.

Se även:

C

Cykelrum

På innergården finns 2st cykelrum. Vid port 160 och 164. Båda öppnas med Aptus-brickan.
Rensningar görs kontinuerligt för att göra plats.

Se även:

E

Entreportar, portkoder och blipp

För att komma in i gårdens portar används Aptus-”blipp” eller kod. Kontakta styrelsen om ni behöver portkod eller gör en felanmälan om ni behöver extra ”blipp”.

Varje port i höghusen har en egen kod, som byts kontinuerligt. Koderna gäller fram till kl 21.00, därefter är bara öppning med blipp möjlig.
De nya koderna meddelas via informationsblad från styrelsen. Koderna skall behandlas med försiktighet och inte lämnas ut i onödan.

Se även:

F

Felanmälan

Du kan felanmälan både hos vår förvaltare och till styrelsen.
Om det gäller gemensamma utrymmen debiteras vi som förening, medan fel i den egna lägenheten debiteras den boende. Självklart kan du välja en annan entreprenör än förvaltaren för fel som uppstår i din egen lägenhet.

Kontaktuppgifter till vår förvaltare hittar du under Om föreningen.

Se även:

Fest- och samlingslokal

I samma byggnad som tvättstugan finns en stor föreningslokal som går bra att hyra för tex kalas eller fest.
Maxantal är 40st.

Se även:

G

Gården

Vi har en härlig gård som vi alla delar och har ansvar för. Här finns en lekplats, pergola, flera bord och en grillplats som är fritt att använda. Vi ser till att städa undan efter oss, och föräldrar ansvarar för sina barn.

Två gånger per år samlas vi för att gemensamt ta hand om grönytor och åtgärda eventuella småfel på gården. Fixardagarna annonseras på Hemsidan, Facebook och lapp i brevlådan.

På gården finns en fantastisk Trädgårdsgrupp som bland annat sköter planteringar i krukor och rabatter.

Se även:

H

Hemförsäkring

Föreningen är försäkrad genom Trygg Hansa. Föreningens försäkring omfattar inte bostadsrättstillägg.
Varje medlem bör se till att teckna ett bostadsrättstillägg vilket oftast är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen. Som bostadsrättsinnehavare eller hyresgäst måste du teckna en egen hemförsäkring.

Se även:

N

Namnskylt

Om du är nyinflyttad byts namnskyltar ut i nära anslutning till ditt tillträdesdatum. Det är enbart namnet på lägenhetsinnehavaren/havarna som ingår i detta namnbyte.
Har detta missats. Kontakta i första hand förvaltaren. Om inte det hjälper kontakta styrelsen.

Om du önskar lägga till ett ytterligare namn eller beställa en ny namnskylt är detta förknippat med en kostnad om 250 SEK ex moms.
Kontakta vår förvaltare om du önskar beställa ändring av namnskylt.

Kontaktuppgifter till förvaltare hittar du under Om föreningen.

O

Ordningsregler

Reglerna är enkla – visa hänsyn!
Efter kl 22:00 ska det råda lugn både inne och ute på gården.

Se även:

P

Parkering

Pärongården har varken egna parkeringsplatser eller garage. I Dalen finns ett antal parkeringshus/garage som innehas av Stockholm Stad. Kötid ca 2 år. På gatorna i Dalen betalar man parkering per timme. Boendeparkering för oss boende på Grusåsgränd tilldelas Hammarbyhöjden (Ha) som finns runt om Dalen, både norr och söder.

R

Renovering

Innan ni sätter igång med renovering av badrum, kök, bärande väggar och uteplats behöver ni skicka in en renoveringsansökan till styrelsen. Den ska skrivas under innan den lämnas in, via mail eller i brevlådan utanför tvättstugan.

Renoveringsarbeten som låter ut till grannar får genomföras vardagar 08:00 - 19:00 och helger samt helgdagar 10:00 - 18:00.

Se även:

S

Sophantering

I våra sopnedkast ska endast hushållssopor som inte går att återvinna slängas. Återvinningsstationer för glas, papper, kartong och plast finns mittemot Åstorpsringen 26 och på Garagevägen. Under föreningens Fixardagar finns även en container för grovsopor tillgänglig för boenden.


Se även:

T

Trädgårdsrum

Finns vid port 185. Här förvaras allt trädgårdsrelaterat som används av Trädgårdsgruppen samt under de gemensamma fixardagarna.

Här finns även pirra för trappor, bra i låghusen. Kontakta styrelsen om du vill låna den.

Tvättstuga

Föreningen har en stor tvättstuga som ni hittar längst till vänster (närmast centrum) i låghuslängan. Den är utrustad med 4st tvättmaskiner, 1st grovtvättmaskin, 3st torkskåp, 2st torktumlare samt 1st mangel. 

Se även:

V

Vid in/utflytt

Det är förbjudet att köra in bil/lastbil på gården. Endast blåljuspersonal samt föreningens förvaltare har den tillåtelsen. 

Föreningen har 2st pirror att låna vid behov. Dessa finns i Trädgårdsrummet. Kontakta styrelsen eller trädgårdsgruppen om ni vill låna dessa.

Lägenhetsnummer: På lägenhetsdörrens utsida (högst upp) finns två rader med siffror. Den övre är föreningens numrering (1-132) och det som anges vid bokning av tvättstuga och träfflokal samt vid kontakter med förvaltare.

Det undre numret är lägenhetens ”folkbokföringsnummer”. Det används oftast i kontakt med myndigheter, t.ex. Skatteverket. Lägenhetsnumret består av fyra siffror. De två första siffrorna anger våningsplan och de två sista siffrorna bostadens läge inom våningsplanet.