Internet, Tv och Telefoni via Fiber från Bredband2

Brf Pärongården har ett gruppavtal med Bredband2 (tidigare Stockholms Stadsnät) om fiber.

Genom avtalet har alla bostadsrätter i föreningen Internet i hastighet 1000/1000 Mbit/s inkluderat i avgiften.
Hyresgäster har möjlighet att teckna förmånligt avtal med samma hastighet. Du hittar blankett längst ner på sidan.

Tjänstedelare Mini
Föreningen har valt att köpa en tjänstedelare Mini till varje hushåll. Tjänstedelaren är en liten låda som är nödvändig för att kunna använda bredbandet till andra tjänster än enbart Internet. Den har fyra uttag, varav två för bredbands-TV och två för Internet.

Trådlöst med Tjänstedelare Mini
För att surfa trådlöst, dvs. utan kabel mellan dator och tjänstedelare behöver du komplettera med en trådlös router som finns att köpa i handeln. Tänk på att trådlös surf aldrig når samma hastighet som att surfa med kabel. Speciellt i vår fastighet med mycket betongväggar. En bristfälligt hastighet beror till 99% på sin trådlösa signal till routern. Ett tips kan vara att investera i ett s.k. Meshnätverk. 

Tv & Telefoni
Dessutom finns möjlighet att teckna sig för ett tilläggsabonnemang och strömma bredbands-tv eller ha telefonin via fibernätet. Mer information finns här.

Har du frågor?
Har du ytterligare frågor om bredbandstjänsten eller ditt abonnemang så ring eller maila till Bredband2s kundtjänst! Eller besöka dess hemsida.

Obs! Upplever ni hastigheten eller signalen som bristfällig, då är det stor sannolik er router som är boven. Kontakta kundtjänst nedan så hjälper dem er. Signalen är testat 2023 och mycket bra till samtliga lägenheter i föreningen.


Internet, Tv och Telefoni via Tele2

Föreningen har även ett Distributions- och serviceavtal med Tele2.

Detta innebär att de distribuerar signal till samtliga föreningens hushåll och erbjuder service på vårt fastighetsnät. I denna signal ingår även ett grundutbud av Tv-kanaler. Genom detta grundavtal kan de boende beställa tjänster från Tele2 så som Bredband, Telefoni och tilläggspaket för Digital-TV.

Här kan du se vilka kanaler som ingår i det digitala grundutbudet:
https://www.tele2.se/kundservice/tv-och-play/grundutbud

Utbudet från Tele2 distribueras till varje lägenhet genom 2/3 håls uttag. Har man ett 2 håls uttag man vill ha uppgraderat till 3 håls för bredband/ip-telefoni kontaktar man Tele2s kundtjänst som då utför detta kostnadsfritt. 

 

Jag renoverar, får jag ta bort mina uttag

Svaret är tyvärr nej. 
Föreningen äger de uttag och kablar som låtits installeras för att varje bostad ska kunna nyttja de tjänster (kabel-tv fr Tele2 samt fiber fr Stockholms Stadsnät) som ingår i avgiften. 
Om borttagning ändå görs blir Brf och sedan boende betalningsskyldig för återställning. Görs detta även på fel sätt kan detta leda till störningar i kablarna tillbaka till centralen samt ingen eller sämre signal för grannarna.