Ordningsregler

Allmänna regler

Efter kl 22:00 ska det råda lugn både inne och ute på gården.

Renoveringsarbeten som låter ut till grannar får genomföras vardagar 08:00 - 19:00 och helger samt helgdagar 10:00 - 18:00.

Under dessa tider gäller även att man inte stör grannarna i onödan.

Vid upprepade störningar riskerar man att få en varning som kan leda till vidare påföljder.

Bollspel är inte tillåtet på Pärongården vid någon tid.

Det finns fotbollsplaner i närheten, bland annat i Dalenparken (konstgräs).

Får jag grilla på balkongen/uteplatsen?

Brf Pärongården tillämpar Hyresgästföreningens rekommendationer nedan.

SVAR: ​Det finns inget förbud i lagen som förbjuder grillning på balkongen/uteplatsen, men många bostadsrättsföreningar/hyresvärdar har förbud i sina ordningsregler som du som boende bör följa. Det kan också vara förbjudet att grilla på balkongen/uteplatsen under de tider det är eldningsförbud i ditt område. Du får inte heller störa dina grannar, även om din bostadsrättsförening/hyresvärd inte har förbjudit grillning. Röken från grillen kan räknas som en störning, därför kan det vara bra om du frågar grannarna först. Ett bra tips är att en elgrill ofta osar mindre än kol- eller gasgrillar. (Källa: Hyresgästföreningen)

  

Störande grannar

Att bo tillsammans i flerfamiljshus kan inte alltid vara störningsfritt, det ingår i boendeformen. Men ibland blir det för mycket ljud och störningar. Det enklaste sättet att få bukt med en störning är faktiskt att ringa på hos grannen och be denne dämpa sig. Många gånger vet han eller hon inte om att de faktiskt stört någon.

Läs mer här