22 dec 2023

Boinfobrevet december 2023

2023-12-22 07:23

Hej alla pärongårdare!

Nu är senaste boinfobrevet ute. Det har skickats ut mejlledes till alla medlemmar.

Har du inte fått det? Kontakta styrelsen via formuläret på hemsidan.

19 dec 2023

Ökade incidenter i området

2023-12-19 14:40

Vi i styrelsen får rapporter om att närliggande gårdar har haft en del tråkiga incidenter på senaste. Det har bland annat handlat om inbrott i källarförråd och skadegörelse. Även på vår gård har det varit liknande händelser.

Vi uppmanar alla att vara försiktiga, noga med att låsa ytterdörren, och ringa Polisen vid pågående brott. Det är viktigt att ringa 112 vid misstänkt brott, även om brottet i sig inte uppfattas som allvarligt. Det är så vi kan hjälpa Polisen att agera på brottsligheten.

Från styrelsens håll genomför vi en rad trygghetsåtgärder i gårdens utrymmen. Vår fastighetsskötare gör regelbundna ronder och rapporterar eventuella tecken på intrång eller skadegörelse.

18 dec 2023

Tjänsten “Adresslarm” varnar om någon skriver sig på din adress

2023-12-18 13:41

Hitta.se har lanserat en ny tjänst – Adresslarm – som meddelar användaren via SMS om någon annan skriver sig på användarens hemadress. Tjänsten startas enkelt med Bank-ID när man är i inloggat läge hos Hitta.se och tjänsten är kostnadsfri.

Tyvärr har det blivit allt vanligare att kriminella skrivit sig på andra hemadresser vilket lett till att helt oskyldiga drabbats av brott.

Med den nya tjänsten Adresslarm från Hitta.se får man som bostadsrättshavare ett sms om någon skrivit sig i lägenheten. Då har man möjlighet att kontakta både Skatteverket och Polisen för att undvika att få oväntat besök av kriminella.

1 dec 2023

Idag är det Brandvarnardagen

2023-12-01 11:03

Idag den 1 december är det den årliga brandvarnardagen. Vi uppmuntrar alla att testa sina brandvarnare och kolla att de fungerar som de ska. 

Antingen har du en brandvarnare med testknapp du trycker in, eller en sådan du trycker in hela fronten på. Brandvarnaren ska ge ifrån sig en signal, annars är batteriet slut och ska bytas ut.

Brandvarnarens dag markerar starten på årets brandfarligaste månad. Vi tänder ljus, julpyntar i hemmet, bakar julgodis, lagar julmat och eldar i kaminen. Så se till att säkra upp ditt hem! Passa på att även införskaffa brandfilt och brandsläckare om du inte redan gjort det.