4 maj 2024
Gårdsfixardag imorgon

Gårdsfixardag imorgon

2024-05-04 15:43

Imorgon går gårdsfixardagen äntligen av stapeln! Enligt vissa prognoser kommer det regna en skvätt, men det underlättar bara vid ogräsplockning och det blir extra skönt att komma in efter väl utfört arbete.

Här kommer informationen som gått ut sedan tidigare:

Vi samlas söndagen den 5 maj från kl.10 för att tillsammans göra vårfint på gården.

Det finns uppdrag åt alla! En lista på göromål kommer finnas tillgänglig på containern. Vi rensar, tvättar, sorterar, målar, klipper buskar, kör bort skräp etc.

Container för, endast brännbart, avfall kommer finnas på plats. Som vanligt: först efter att vi fyllt containern under städdagen får den användas för privat bruk. Vi uppmuntrar till bytesmarknad i anslutning till containern så att vi slänger så lite som möjligt. Bra för miljö och yteffektivt i containern.

Tänk på att var och en ansvarar för att ställa undan verktyg och redskap efter sig.

Välkomna!

Ungefärliga tider:
Pass 1. Kl. 10-13
Korvgrillning kl. 13
Pass 2. 13.45-

30 apr 2024

Informationsträff för seniorer 30 maj

2024-04-30 09:26

Hej alla seniorer!

Social omsorg äldre i Enskede-Årsta-Vantör vill bjuda in dig som är senior eller snart kommer bli senior, till en kostnadsfri informationsträff.

Torsdag 30 maj klockan 13.00 – 15.00, på Biblioteket Enskededalen, Täppgränd 9.

Här är inbjudan:

Att gå i pension kan vara en stor omställning för många, därför vill vi hjälpa dig att hitta det du behöver för att leva ett trivsamt och hälsosamt liv.

Under dagen kommer du få möjlighet att lyssna till hälsopedagogen Maja Blomqvist som bland annat kommer att berätta om stadsdelens olika seniorträffar och stödtjänster. Äldrekoordinator Rasmus kommer att berätta om upplevelser av gå i pension, den växande förekomsten av ofrivillig ensamhet och tips för ett hälsosamt åldrande. Carita Ferdinandsson, legitimerad dietist, kommer att prata om kost som är bra både för plånbok och hälsa.

Vi vill samtala med dig och höra vad just du önskar för att ha ett meningsfullt åldrande.

Välkommen!

29 apr 2024

Anmäl ditt intresse för att fixa i förskolelokalen

2024-04-29 08:48

Som ni kanske sett i boinfobrevet bl.a. håller vi på att rusta upp förskolelokalen för verksamhet till hösten. Bland annat behöver lokalens väggar fräschas upp, vilket innebär spackling och punktmålning.

Vi i styrelsen vill ställa frågan till alla om det skulle finnas intresse av att gå ihop ett gäng boende och ordna detta tillsammans? Med ett arbetslag på 6-10 personer kommer vi långt på egen hand!

Vi beställer pizzor och gör det till en kul grej!

Lägger vi ut detta på en firma kommer det kosta uppskattningsvis 200 000 kr, så vi kan spara en rejäl slant om vi spacklar och målar med gemensamma krafter.

Tidsmässigt skulle det i så fall vara i juni, och man lägger så klart så många timmar man kan/vill.

Vem är intresserad? Skriv i kommentarsfältet i Facebook-gruppen eller mejla styrelsen här.

26 apr 2024

Ny leverantör av bredband: Bredband2

2024-04-26 14:07

Bredband2 har förvärvat Stockholms Stadsnät, och därmed är det alltså Bredband2 som är vår internetleverantör i föreningen framöver. Tjänsterna är desamma som tidigare.

Som medlem behöver man inte göra något, leveransen av bredband rullar på som vanligt.

Skulle ni vilja komma i kontakt med Bredband2 av någon anledning, gör ni det här.

20 apr 2024

Gårdsfixardagen inställd - nytt datum

2024-04-20 09:47

På grund av trist väder imorgon, söndag, skjuter vi upp gårdsfixardagen.

Nytt datum: 5 maj.

Vi hoppas så många som möjligt kan delta då istället! Och att vi kan välkomna våren på riktigt då.

Vänligen,

Styrelsen

16 apr 2024

Gårdsfixardag nu på söndag

2024-04-16 21:43

Vi samlas nu på söndag den 21 april från kl. 10 för att tillsammans göra vårfint på gården. Det finns uppdrag åt alla!

En lista på göromål kommer finnas tillgänglig på containern. Vi rensar, tvättar, sorterar, målar, klipper buskar, kör bort skräp etc.

Container för, endast brännbart, avfall kommer finnas på plats. Som vanligt: först efter att vi fyllt containern under städdagen får den användas för privat bruk. Vi uppmuntrar till bytesmarknad i anslutning till containern så att vi slänger så lite som möjligt. Bra för miljön och yteffektivt i containern.

Tänk på att var och en ansvarar för att ställa undan verktyg och redskap efter sig.

Välkomna!

Ungefärliga tider:

Pass 1. Kl. 10-13
Korvgrillning kl. 13
Pass 2. 13.45-

15 apr 2024

Påminnelse om årsstämma ikväll

2024-04-15 13:17


Vi påminner om att det är årsstämma ikväll kl. 18.00. Kallelse gick ut stadgeenligt för några veckor sedan.

Att tänka på inför stämman:
- Pga stambytet hålls stämman i Lindgårdens föreningslokal
- Vi öppnar för avprickning 17.45. Kom gärna i god tid.
- Om flera medlemmar har en bostadsrätt gemensamt har dessa tillsammans bara en röst.
- Avgiften måste vara betald för att rösträtten ska vara giltig.

Vi hoppas på god uppslutning, varmt välkomna!

26 feb 2024

Inbrott i port 164 och 185

2024-02-26 09:06

Vi har tyvärr haft två incidenter de senaste dagarna i port 164 respektive 185. Det handlar om inbrott för narkotikabruk (164) och inbrottsförsök i förråd (185).

Vi i styrelsen gör vad vi kan för att detta inte ska upprepas. Förslag på hur vi kan öka tryggheten är välkomna via styrelsens mejl.

Vi passar på att påminna om att alltid anmäla brott och försök till brott till Polisen. Om det inte är pågående brott (ring i så fall 112) är det smidigt att anmäla via Polisens hemsida. Att anmäla hjälper Polisen att utreda och minska risken för brott framåt.

9 feb 2024

Avgiftshöjning med start april 2024

2024-02-09 09:32

Styrelsen har beslutat att från och med april 2024 höja avgifterna med 20%. Detta beslut har fattats för att täcka föreningens ökade kostnader, främst på grund av stigande räntekostnader. Det är ett tråkigt beslut att ta, och vi är medvetna om att mångas privatekonomi redan är tuff så här i lågkonjunkturen. Dock är det nödvändigt för att vi ska få låna pengar till stambytet, och för att undvika framtida ekonomiska problem för föreningen.

Precis som för många andra föreningar, företag och privatpersoner är det ekonomiskt utmanande tider just nu. Räntorna är på rekordhöga nivåer, och med nya lån kopplade till särskilt stambytet befinner sig vår förening i en pressad ekonomisk situation. Styrelsen, tillsammans med våra ekonomiska rådgivare, hade räknat med viss belastning på ekonomin med tanke på detta, men vi kunde inte förutse den kraftiga ränteökningen.

Vi uppmanar alla boende att ta ansvar för sin del i att påverka föreningens ekonomi positivt. Det kan innebära att vårda vår vackra gård, undvika att lämna grovsopor i källargångarna och att inte blockera sopnedkasten. Genom att samarbeta kan vi hålla nere våra kostnader och stärka föreningens ekonomi.

Har du frågor? Kontakta styrelsen här.

8 feb 2024

Två röster om stambytet

2024-02-08 08:22

Stambytet rullar på och vi tackar alla för tålamodet. För att ge en bild av hur stambytet upplevs av boende har vi bett två medlemmar i föreningen berätta om deras stambyten. Tack Jonas och Lisa för att ni delar med er!

JONAS

Stambytet blev ungefär som förväntat. Det jobbigaste är ju att flytta ut och tillbaka. Mycket ska packas ner. Vi flyttade till en lägenhet som bara hade möbler och det blev 50 kartonger (30 i flytten och 20 för förvaring av köksgrejer vi inte behövde). Men att bo kvar hade varit värre, det blir riktigt dammigt. Om du har möjlighet att flytta ut tillfälligt, gör det. Särskilt om du har mindre barn.

Sen är det kul att komma förbi och se att det går framåt utan att man behöver göra något själv. Det känns lyxigt.

Tips: Ta chansen att göra några egna val utanför standard. Det blir roligare om man kan sätta sin prägel på badrummet.

Det är också bra att hålla lite koll så saker blir som planerat, kolla till det en gång i veckan. Vi fångade upp några saker tidigt innan det blev jobbigt att ändra.

Christoffer har också varit väldigt hjälpsam. Jag kan rekommendera att fråga om råd. Han kan ge många tips snabbt eftersom han har erfarenhet.

LISA

Vi var först ut och det gjorde att vi blev föremål för något av en ”testkörning”. Men det ordnade sig. Vi beställde eget kakel och klinkers eftersom vi inte riktigt gillade utbudet bland det man kunde välja mellan.

Vi hade nog föreställt oss att vi skulle ha tid att fundera och klura mer, men det var också skönt att vara först ut.

Vi valde att flytta till en kompis på en annan gård, och det var väldigt kul att leva i storfamilj, samtidigt som tre vuxna, tre barn och en dement katt i en trea var utmanande i perioder. Jag köpte medaljer till alla barnen i storfamiljen och graverade deras namn som ett minne av att ha bott tillsammans på det här sättet. Det var ganska härligt att vara flera vuxna som delar vardagsbestyr, och vi såg det också som en möjlighet att börja om: rensa, röja, packa ner i lådor och göra flyttstäd. Vi såg det som något skitjobbigt vi skulle gå igenom, men som också ger ett värde att få ordning och bli av med saker.

Tips: Börja packa i tid! Och börja i god tid med att fundera på kakel, klinker och hur du vill att det ska se ut, så du inte behöver göra val baserat på leveranstid. Kolla på Hill Ceramics hemsida, de har jättemycket fint och högkvalitativt till bra priser.

Använd meddelandefunktionen i Homerun, och var tydlig, det tjänar både du och entreprenören på.

Jag upplevde att entreprenören var hjälpsam och tillmötesgående. Ställ frågor om det är något du inte förstår och ha ett öppet sinne. Tänk på att extragrejer och specialbeställningar kan göra att det tar längre tid/kostar pengar. Det är inte samma sak att genomföra ett stambyte kollektivt som att betala själv och kunna styra helt själv.

Snälltolka, och försök komma ihåg att alla vill samma sak: bli klara i tid och att det ska bli fint.30 jan 2024

Förtydligande gällande utsortering av matavfall

2024-01-30 12:31

Sedan en tid är det i Stockholm obligatoriskt att sortera ut matavfall från hushållssoporna. Detta är dock i dagsläget undantaget flerbostadshus med sopsug. BRF Pärongården berörs alltså av detta undantag.

Vi har dispens fram till sensommaren/hösten 2024. Då kommer vi sortera matavfall i särskilda gröna plastpåsar, som sedan separeras från restavfallet i Stockholms stads nya eftersorteringsanläggning. Här kan du läsa mer om sortering i de gröna plastpåsarna.

12 jan 2024
Nya stadgarna

Nya stadgarna

2024-01-12 14:39

Nu finns föreningens nya stadgar på hemsidan.

22 dec 2023

Boinfobrevet december 2023

2023-12-22 07:23

Hej alla pärongårdare!

Nu är senaste boinfobrevet ute. Det har skickats ut mejlledes till alla medlemmar.

Har du inte fått det? Kontakta styrelsen via formuläret på hemsidan.

19 dec 2023

Ökade incidenter i området

2023-12-19 14:40

Vi i styrelsen får rapporter om att närliggande gårdar har haft en del tråkiga incidenter på senaste. Det har bland annat handlat om inbrott i källarförråd och skadegörelse. Även på vår gård har det varit liknande händelser.

Vi uppmanar alla att vara försiktiga, noga med att låsa ytterdörren, och ringa Polisen vid pågående brott. Det är viktigt att ringa 112 vid misstänkt brott, även om brottet i sig inte uppfattas som allvarligt. Det är så vi kan hjälpa Polisen att agera på brottsligheten.

Från styrelsens håll genomför vi en rad trygghetsåtgärder i gårdens utrymmen. Vår fastighetsskötare gör regelbundna ronder och rapporterar eventuella tecken på intrång eller skadegörelse.

18 dec 2023

Tjänsten “Adresslarm” varnar om någon skriver sig på din adress

2023-12-18 13:41

Hitta.se har lanserat en ny tjänst – Adresslarm – som meddelar användaren via SMS om någon annan skriver sig på användarens hemadress. Tjänsten startas enkelt med Bank-ID när man är i inloggat läge hos Hitta.se och tjänsten är kostnadsfri.

Tyvärr har det blivit allt vanligare att kriminella skrivit sig på andra hemadresser vilket lett till att helt oskyldiga drabbats av brott.

Med den nya tjänsten Adresslarm från Hitta.se får man som bostadsrättshavare ett sms om någon skrivit sig i lägenheten. Då har man möjlighet att kontakta både Skatteverket och Polisen för att undvika att få oväntat besök av kriminella.

1 dec 2023

Idag är det Brandvarnardagen

2023-12-01 11:03

Idag den 1 december är det den årliga brandvarnardagen. Vi uppmuntrar alla att testa sina brandvarnare och kolla att de fungerar som de ska. 

Antingen har du en brandvarnare med testknapp du trycker in, eller en sådan du trycker in hela fronten på. Brandvarnaren ska ge ifrån sig en signal, annars är batteriet slut och ska bytas ut.

Brandvarnarens dag markerar starten på årets brandfarligaste månad. Vi tänder ljus, julpyntar i hemmet, bakar julgodis, lagar julmat och eldar i kaminen. Så se till att säkra upp ditt hem! Passa på att även införskaffa brandfilt och brandsläckare om du inte redan gjort det.

23 nov 2023

Goda nyheter – ny förskola flyttar in på gården

2023-11-23 10:01

Som ni vet har vår förskolelokal stått tom en tid. Men inte länge till, för nu flyttar förskolan Butaland in!

Butaland har just fått tillträde och nu pågår en intensiv fas med renovering och iordningsställande av lokalerna. Verksamheten startar någon gång under 2024, lite beroende på när lokalen står redo och klartecken har givits från Stockholms stad. Ju förr desto bättre, och vi jobbar på utifrån det.

Detta avtal är en stor vinst för föreningen. Det kommer innebära mer liv på gården och en viktig intäkt i kassan. Att göra lokalen redo för en ny hyresgäst kommer innebära en investeringskostnad för föreningen (lokalen är delvis sliten och viss utrustning är daterad), men detta är alltså en kostnad vi räknar med.

Butaland har berättat om stora ambitioner för lokalen och verksamheten. De besöker oss på julmyset den 30 november, så då får ni chans att lära känna dem. Varmaste välkomna, Butaland!

Här är en hälsning från gänget på Butaland:

Hej bästa föreningen!

Vi är förskoleorganisationen Butaland Förskolor Ab som är jätteglada att vara en del av er verksamhet!

Lite fakta om oss: vår grundorganisation Butaland Ab tar sin början 2015 när vi öppnade vår första förskola i Segeltorp, Huddinge. Idag driver företaget fyra förskolor i Huddinge. Alla förskolor inspireras av Reggio Emilia-pedagogik, har uteprofil samt att undervisningen främjas på två språk: svenska och engelska. Vi tar alltid barns bästa och familjens bästa i fokus. Tätt samarbete med familjen, stöd och kommunikation ger oss mer förutsättningar för en god start för barnet på förskolan. Vår förskola ska introducera regelbundna bussutflykter med barnen i små sammanhang (6 barn 2 vuxna), till naturreservat, fina parker och skog. Vi ska genomföra utflykter till badhuset och ishallen. Vårt motto är att barnen ska uppleva och lära in natur och staden genom att vara i respektive miljöer. Barnen ska utveckla allsidig och bygga livslång lärande under sin tid på förskolan.

Vi är jätteglada att starta förskolan Butaland Pärongården inom kort. Med bästa hälsningar! Nazrin Mansurzada, Naila Huseynova och Samira Huseynova

15 nov 2023
Julmys på gården

Julmys på gården

2023-11-15 10:00

Välkomna på julmys 30 november kl 16.30

Vi ses på gården och pyntar julgran och lussar.

Styrelsen ordnar med gran, viss julpynt finns (ta gärna med extra hemifrån, kanske hemgjord), glögg, pepparkakor, öppen eld och julmusik.

För de som vill göra ytterligare mys på gården kommer det finnas fler ljusslingor att sätta upp i träden.

Detta är ett event för både små och stora. Hoppas vi ses.

/Styrelsen

1 nov 2023

Information från senaste trivselvandringen i Dalen

2023-11-01 00:01

Här kommer en sammanställning från den Trivselvandring som gjordes i Dalen i oktober.
Syftet är att hitta förbättringsmöjligheter i området för att öka trivseln, attraktiviteten och tryggheten. Mycket av det som tagits upp vid tidigare vandringar har lett till förbättringar, såsom bättre belysning och nya bänkar.

16 okt 2023

Mobil miljöstation för grovsopor kommer till återvinningsstationen

2023-10-16 15:23

Med viss regelbundenhet kommer det en mobil miljöstation till vårt område. Miljöstationen är ett alternativ till återvinningscentraler och underlättar för dig utan bil. Tjänsten vänder sig till privatpersoner.

På mobila miljöstationen kan du lämna miljöfarligt avfall och småelektronik. Här finns mer info och möjlighet att skriva upp sig för sms-påminnelse.

Här är höstens datum och tider:

Åstorpsringen/Kyrkogårdsvägen

Tisdag 17 oktober, 20.15–20.45
Söndag 29 oktober, 13.30–14.30

16 okt 2023

Har du fått brev från Ellevio om ökade kostnader?

2023-10-16 09:35

Några medlemmar i föreningen har på senare tid hört av sig till styrelsen med anledning av att de erhållit ett brev från Ellevio om att de i sitt elmätarskåp har för högt säkringstal och därmed kommer få en högre fast kostnad för sitt elavtal hos Ellevio.

Troligen har någon, det kan vara många år sedan, vid något tillfälle till dessa lägenheter bytt till säkringar med högre amperetal och dessutom utan att meddela Ellevio (tidigare Fortum) om detta. En sådan förändring måste utföras av behörig elektriker, som sedan också har som en del i sitt uppdrag att meddela Ellevio. 

De nya mätare som Ellevio nu installerat känner nu av att det i några lägenheter är en förändring i förhållande till deras registrerade uppgifter och avser därför debitera i enlighet med den prislista som gäller beroende på vilken strömstyrka som säkringarna i elskåpen är dimensionerade för. Det är en märkbart högre kostnad, som i flera fall dessutom är helt omotiverad pga att någon monterat onödigt höga säkringstal.

Om du är berörd och om du därför vill ”säkra ner” bör du därför snarast möjligt kontakta en behörig elektriker för att få bytt till 16- eller 20A-säkringar (båda dessa bör i normalfallet räcka för en lägenhet med 3-fas). Elektrikern ska därefter kontakta Ellevio, så att du inte debiteras för ett för högt strömuttag pga onödigt höga tal på dina säkringar.

Viktig information och kontaktuppgifter till certifierade elsäkerhetsföretag hittar du på Ellevios hemsida:

https://www.ellevio.se/privat/...

https://www.ellevio.se/privat/...

https://www.ellevio.se/privat/...

11 okt 2023

Polisens lägesbild för Dalen är positiv

2023-10-11 13:05

Fastighetsägarna i Dalen, kommunen och polisen träffas regelbundet och diskuterar gemensamma frågor. Centralt är hur man tillsammans kan arbeta för utvecklingen i området med fokus på trivsel och trygghet i Dalen. Här är en uppdatering från polisen.

Det är lugnt i Dalen och narkotikaförsäljningen verkar ha minskat i området. Även försäljningen av lustgastuber har minskat. Rekryteringen av unga till kriminella gäng har minskat.

Ett brott som förekommer i Dalen liksom i många andra områden är bedrägeribrott mot äldre. Det kan gå till så att äldre personer blir uppringda av någon som säger sig ringa från en myndighet eller ett elektronikföretag och säger att den äldre blivit utsatt för ett bedrägeri, och att man därför behöver lämna ifrån sig sina inloggningsuppgifter. Gärningspersonen kan därefter komma hem och lura till sig bankkort och inloggningsuppgifter.

Det är bra att uppmärksamma äldre anhöriga om detta så de inte blir lurade. Bedrägerier ska polisanmälas.

Under senare tid har det skett några inbrott i lägenhetsförråd, lokaler och en tvättstuga. Tipsa polisen genom att ringa 112 om ni ser pågående brott.

Polisen Globen kommer ha medborgardialog den 27 september kl. 17-19 på torget i Dalen.

Polisen är alltid i behov av era iakttagelser och tips. Kontakta hellre Polisen en gång för mycket än för lite. 114 14 har långa svarstider, det går även att använda tipsformuläret på polisens hemsida.

11 okt 2023

Välkommen på trivselvandring i Dalen

2023-10-11 12:56

Den 16 oktober hålls en trivselvandring i Dalen, då fastighetsägare i Dalen, Polisen och staden medverkar. Alla boende i Dalen är välkomna att delta!

Syftet är att hitta förbättringsmöjligheter i området för att öka trivseln, attraktiviteten och tryggheten. Mycket av det som tagits upp vid tidigare vandringar har lett till förbättringar, såsom bättre belysning och nya bänkar.

Vandringen börjar utanför Svenska Bostäders kontor på Dalens allé 3 den 16 oktober kl. 18 och är klar kl. 19.

Platserna är begränsade så hör av er till vilhelm.meyer@urbanutveckling.se om du vill vara med.

16 sep 2023

Boinfobrevet hösten 2023

2023-09-16 14:58

Hej alla pärongårdare!

Nu är senaste boinfobrevet ute. Det har skickats ut mejlledes till alla medlemmar. Har du inte fått det? Kontakta styrelsen via formuläret på hemsidan.

11 sep 2023

Välkommen på gårdsfixardag 24 september

2023-09-11 13:57

Vi samlas söndagen den 24 september kl.10 för att tillsammans göra höstfint på gården. Det finns uppdrag för alla! Lista på göromål kommer att presenteras i början av dagen och efter lunch och finnas tillgänglig på containern. Vi rensar, tvättar, sorterar, målar, klipper buskar, kör bort skräp etc.

Nytt för i år är att vi kommer ha skapande barnaktiviteter som sedan kan smycka gården. Intresserade vuxna turas om att ta ansvar för barnen där.

En del saker, såsom att olja in uteplatser och måla lekplatsens drake kan redan göras dagen innan städdagen. Hör gärna av dig till Miriam Axelsson om du är intresserad!

Container för endast brännbart avfall kommer att finnas på plats. Mer information om det kommer också. Och som vanligt: först efter att vi fyllt container under städdagen får den användas för privat bruk. Uppmuntrar till bytesmarknad i anslutning till container så att vi slänger så lite som möjligt. Bra för miljö och yteffektivt i container.

Pass 1. Kl. 10-13

Lunch (korvgrillning) kl. 13

Pass 2. 13.45-15

Välkommen!

7 sep 2023

Planerat avbrott i bredbandet 13 september

2023-09-07 15:49

På onsdag, den 13 september, kommer ett planerat underhållsarbete att ske som påverkar Pärongårdens bredbandsabonnemang.

Stockholms stadsnät meddelar att arbetet kommer att utföras mellan klockan 09:00-09:30.

Bredband, bredbandstelefoni och bredbands-tv kommer inte fungera under avbrottet.

6 aug 2023

Dalendagen 2023

2023-08-06 13:22
22 jun 2023

Presentationen från gårdagens boinfomöte

2023-06-22 18:54

Dessa finns nu på hemsidan under fliken Stambyte. 

22 jun 2023

Protokoll från årsstämman och nya styrelsen

2023-06-22 18:34

Nu finns protokollet från årsstämman uppe på hemsidan under fliken Föreningen. 
På stämman röstades för nya reviderade stadgar anpassade för de nya reglerna som trädde i kraft detta år. För att ändra stadgarna krävs majoritet på två efterföljande stämmor. Efter sommaren kommer därför en extra föreningsstämma att ske. Kallelse till denna kommer. 
På stämman röstades även nya ledamöter och suppleanter in i styrelsen. Hur styrelsen har konstituerat sig hittar ni under Föreningen/Styrelse. 

5 jun 2023

Information stambyte + inbjudan infomöte

2023-06-05 18:30

Upphandlingen av entreprenad för stambytet är klar. Styrelsen har valt att signera avtal med LPT Construction AB.

Onsdagen 21 juni kl 18.00 bjuder vi därför in till informationsmöte i föreningslokalen.

Projektledare Mustafa Dawod från Sustend samt Platschef Christoffer Jegendal från LPT Construction kommer leda detta.
Även om det kommer en hel del generell info på detta möte är det tänkt först och främst för boende i ”Etapp 1”. Alla ”Etapper” kommer sedan inneha ett eget infomöte i god tid innan byggstart.
Alla boende är dock såklart varmt välkomna detta tillfälle.

Vi kommer även försöka streama mötet digitalt. Mer info om det kommer.

Gällande bokning av föreninglokalen är sista möjliga datum 20 juni. Efter det stänger vi bokningsmöjligheterna tills efter stambytet då lokalen kommer nyttjas av entreprenaden och dess anställda.

Under fliken stambyte hittar ni tidsplan för stambytet.

30 maj 2023
Årsredovisningen 2022

Årsredovisningen 2022

2023-05-30 23:01

Nu är årsredovisningen för 2022 klar. Ni hittar den på sidan Årsredovisningar. 

23 maj 2023

Årsstämman uppskjuten

2023-05-23 14:26

Pga förseningar hos vår ekonomiska förvaltare kommer kvällens planerade årsstämma att skjutas upp.
Ny tid är 12 juni 18.30 i Föreningslokalen.

Kallelse kommer.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen

6 apr 2023

Dörren till tvättstugan ur funktion

2023-04-06 15:27

Dörren till tvättstugan vill inte öppnas med blipp. Tekniker har varit här och bytt relä under dagen men verkar åter inte fungera.
Pga påskhelg är det åter tisdag. Tills dess får vi hjälpas åt att se till att dörren hålls öppen för bokade pass.
Detta gäller alltså dörren till tvättstugan. Dörren till "förrummet" för att använda lokalen eller bokningstavlan funkar fortsatt.

Glad påsk!

/Styrelsen

27 mar 2023
Information från Valberedningen

Information från Valberedningen

2023-03-27 17:52

Kära Pärongårdare! 🍐

Är DU den vi söker?

Nu är det förhoppningsvis snart vår i luften, och med våren kommer årsstämma i vår bostadsrättsförening och därmed också val av en ny styrelse. Vi behöver inför den kommande mandatperioden stärka upp vår styrelse med ytterligare ett par ledamöter.

Ett styrelseuppdrag i en bostadsrättsförening är både kul, utvecklande och viktigt. Det är dessutom att fantastiskt sätt att lära känna sin förening och sina grannar.

Styrelsens främsta uppgift att verka för de boendes bästa. Driva förvaltning, genomföra förändring och utveckla och förädla värdet på vår förening genom kloka och genomtänkta val. Ett superviktigt arbete, som kräver engagemang. Ett engagemang som vi delar på - tillsammans.

Även om rollen som styrelseledamot eller styrelsesuppleant inte kräver en särskild expertis, så är det i år extra meriterande om du har kunskap inom ett hantverksyrke, projektledning eller digital kommunikation.

Viktigast av allt är dock att du har ett driv och ett brinnande intresse för vår gård, vår ekonomi och vår allmänna trivsel.

Här kan du som vill veta mer läsa vidare om styrelsearbete: https://www.riksbyggen.se/bost...

Är DU intresserad av att ingå i den kommande styrelsen? Kanske har du funderingar kring vad som förväntas av dig

som styrelsemedlem? Eller mer konkreta frågor som vad gör egentligen en styrelse? Vill du få klarhet i hur mycket tid ett styrelseengagemang skulle kräva av dig?

Hör av dig till oss!

Senast den 30:e april vill vi höra från dig.

Varma hälsningar från oss i Valberedningen!

     

/Josefina, Maria & Mikael

Josefina, Grusåsgränd 167 0704- 07 34 82
Maria Melin, Grusåsgränd 140, 070-789 31 69
Mikael Salo, Grusåsgränd 152 073- 399 33 98

8 mar 2023
Medlemsenkät 2023

Medlemsenkät 2023

2023-03-08 10:00

Hej Pärongårdare!

Vi i styrelsen vill veta vad du tycker om att bo på Pärongården.
Vi har därför skapat en enkät där vi kan ta reda på hur medlemmarna tycker att föreningen sköts – vad som fungerar bra respektive mindre bra – och få in förslag på vad som kan göras bättre.
Svaren blir en bra input till styrelsearbetet under året som kommer för den styrelse som väljs på föreningsstämman.
Du är anonym och enkäten tar upp till ca 5 min att svara på och det vore fantastiskt om så många som möjligt orkar ta sig tiden.
Ni behöver inte logga in och välj alltid det alternativ ni tycker passar in bäst.

Klicka på länken för att komma till enkäten:
https://docs.google.com/forms/...

Tack!

3 mar 2023

Tvättmaskin 4 åter igång

2023-03-03 20:00

Den trasiga tvättmaskinen är nu utbytt och Pass 2 kan åter användas till fullo. 

2 mar 2023

Idéer för Dalen?

2023-03-02 22:33
16 feb 2023

Trasig tvättmaskin

2023-02-16 22:10

Tvättmaskin ”4” är tillfälligt ur funktion.
Det är en av de äldre maskinerna i tvättstugan. 
Tekniker undersöker möjlighet och kostnad att laga kontra investeringen att ställa dit en ny. 

23 dec 2022

God Jul & Gott nytt år

2022-12-23 11:35
8 dec 2022

Avgiftshöjning

2022-12-08 21:24

Styrelsen har tidigare, bland annat under boinfomötet samt i informationsbrev, meddelat att en avgiftshöjning kommer behöva göras.
Detta har nu styrelsen tagit beslut om och kommer att ske med 10% från och med 2023-01-01.

26 okt 2022

Takrenovering

2022-10-26 15:31

Hej medlemmar

Som ni kanske sett, och vissa fått info om i brevlådorna kommer det pågå takarbete kommande veckor.
Det är ett ganska omfattande arbete och innefattar bland annat:
- Nya taksäkerhetsanordningar för att följa dagens krav.
- Nya takfönster för låghusen.
- Ommålning av låghusens förråds och entretak..
- Omfattande genomgång av samtliga fastighetens tak. Där bland annat taknockarna kommer bytas ut, alla längsgående skarvar förses med täcklist, samtliga genomföringar kring ventiler och huvar kontrolleras och åtgärdas vid behov, kontroll av samtliga takens takavvattningssystem och justering vid behov.

Utförande entreprenad är CC-Plåt.
Arbetet är planerat att pågå fram tom vecka 50.

Vid ev frågor, kontakta någon av följande:

Kontaktpersoner CC-Plåt:

Kim Sundheden 073-944 58 54
Monica Holmberg 076-183 86 94
Projektledare DWOQ / Borätt Forum Projekt:

Christer Persson 08-520 252 25
Fredric Larsson 08-520 252 23

3 okt 2022

Extra föreningsstämma pga Stambyte

2022-10-03 21:10

Hej medlemmar.

Ikväll bör samtliga lägenhet fått en kallelse med tillhörande proposition i brevlådan för kommande extra föreningsstämma 20 oktober.
Vi hoppas så många som möjligt kan närvara.

Samma info hittar ni även här på hemsidan under Medlemsinfo/Stambyte.

/Styrelsen

24 sep 2022
Boinfomöte gällande stambyte

Boinfomöte gällande stambyte

2022-09-24 00:00

Nu har vi bokat in projektledare Mustafa Dawod från Sustend som kommer att berätta mer om det kommande stambytet samt svara på frågor.

Tisdag 11 oktober kl. 18.30 - I föreningslokalen

Mötet kommer att inledas med en genomgång av projektledare Mustafa. Därefter kan ni ställa frågor, om det är någon fundering som inte besvarades under genomgången.
Både bostadsrättsinnehavare och hyresgäster är varmt välkomna för generell information om stambytet och vad de innebär.
För er som är hyresgäster kommer ett separat möte erbjudas för information som är specifikt för hyresrätterna.21 sep 2022
Ny hemsida!

Ny hemsida!

2022-09-21 18:00

Säg hej till föreningens nya hemsida. Hoppas ni gillar den!

Det finns en personlig medlemsportal där du i inloggat läge kan hitta din bostads planritning, uppdatera kontaktinformationen samt se ev annan dokumentation.
Där kan du även välja om ni vill få en automatisk e-postnotis när en nyhet publiceras på föreningens hemsida.
Vissa sidor kommer vara låsta och synliga för medlemmarna endast i inloggat läge.

Går det inte att logga in med din epost?
Detta beror förmodligen på att vi inte har vetat om den sedan tidigare. Kontakta oss i formuläret här på hemsidan så lägger vi till den.
www.parongarden.se/kontakt

Ett av styrelsen mål är att bli mer papperslösa och kommunicera mer med digitala utskick.
Detta är något vi kommer börja testa under kommande år.
Vid allvarliga händelser kan vi även nu skicka sms till alla medlemmar som har sina mobilnummer registrerade.
Har du inte meddelat styrelsen din epost eller telefonnummer.
Kontakta oss så lägger vi in dessa åt er.

Meddela oss även gärna om ni saknar något på hemsidan, upptäcker fel eller saker som borde ändras?


19 sep 2022

För info

2022-09-19 10:59

Toaletten mellan tvättstugan och föreningslokalen är tillfälligt avstängd 🛑.

1 jun 2022
Ny styrelse och protokoll fr Årstämman.

Ny styrelse och protokoll fr Årstämman.

2022-06-01 19:21

Vi välkomnar nya medlemmar in i Styrelsen. 

Som för verksamhetsåret 2022/2023 är följande: 
Ann Hansen, Anna Riddez, Anna Hammervik, Eva Tapper, Jonas Gröndfeldt, Lisa Holmgren, Mathias Malmborg, Nathalie Tidlund och Stefanija Obradovic.

Rollfördelning i styrelsen samt protokollet för den ordinarie årsstämman hittar på länkarna nedan.

1 apr 2022