11 okt 2023

Polisens lägesbild för Dalen är positiv

2023-10-11 13:05

Fastighetsägarna i Dalen, kommunen och polisen träffas regelbundet och diskuterar gemensamma frågor. Centralt är hur man tillsammans kan arbeta för utvecklingen i området med fokus på trivsel och trygghet i Dalen. Här är en uppdatering från polisen.

Det är lugnt i Dalen och narkotikaförsäljningen verkar ha minskat i området. Även försäljningen av lustgastuber har minskat. Rekryteringen av unga till kriminella gäng har minskat.

Ett brott som förekommer i Dalen liksom i många andra områden är bedrägeribrott mot äldre. Det kan gå till så att äldre personer blir uppringda av någon som säger sig ringa från en myndighet eller ett elektronikföretag och säger att den äldre blivit utsatt för ett bedrägeri, och att man därför behöver lämna ifrån sig sina inloggningsuppgifter. Gärningspersonen kan därefter komma hem och lura till sig bankkort och inloggningsuppgifter.

Det är bra att uppmärksamma äldre anhöriga om detta så de inte blir lurade. Bedrägerier ska polisanmälas.

Under senare tid har det skett några inbrott i lägenhetsförråd, lokaler och en tvättstuga. Tipsa polisen genom att ringa 112 om ni ser pågående brott.

Polisen Globen kommer ha medborgardialog den 27 september kl. 17-19 på torget i Dalen.

Polisen är alltid i behov av era iakttagelser och tips. Kontakta hellre Polisen en gång för mycket än för lite. 114 14 har långa svarstider, det går även att använda tipsformuläret på polisens hemsida.