8 feb 2024

Två röster om stambytet

2024-02-08 08:22

Stambytet rullar på och vi tackar alla för tålamodet. För att ge en bild av hur stambytet upplevs av boende har vi bett två medlemmar i föreningen berätta om deras stambyten. Tack Jonas och Lisa för att ni delar med er!

JONAS

Stambytet blev ungefär som förväntat. Det jobbigaste är ju att flytta ut och tillbaka. Mycket ska packas ner. Vi flyttade till en lägenhet som bara hade möbler och det blev 50 kartonger (30 i flytten och 20 för förvaring av köksgrejer vi inte behövde). Men att bo kvar hade varit värre, det blir riktigt dammigt. Om du har möjlighet att flytta ut tillfälligt, gör det. Särskilt om du har mindre barn.

Sen är det kul att komma förbi och se att det går framåt utan att man behöver göra något själv. Det känns lyxigt.

Tips: Ta chansen att göra några egna val utanför standard. Det blir roligare om man kan sätta sin prägel på badrummet.

Det är också bra att hålla lite koll så saker blir som planerat, kolla till det en gång i veckan. Vi fångade upp några saker tidigt innan det blev jobbigt att ändra.

Christoffer har också varit väldigt hjälpsam. Jag kan rekommendera att fråga om råd. Han kan ge många tips snabbt eftersom han har erfarenhet.

LISA

Vi var först ut och det gjorde att vi blev föremål för något av en ”testkörning”. Men det ordnade sig. Vi beställde eget kakel och klinkers eftersom vi inte riktigt gillade utbudet bland det man kunde välja mellan.

Vi hade nog föreställt oss att vi skulle ha tid att fundera och klura mer, men det var också skönt att vara först ut.

Vi valde att flytta till en kompis på en annan gård, och det var väldigt kul att leva i storfamilj, samtidigt som tre vuxna, tre barn och en dement katt i en trea var utmanande i perioder. Jag köpte medaljer till alla barnen i storfamiljen och graverade deras namn som ett minne av att ha bott tillsammans på det här sättet. Det var ganska härligt att vara flera vuxna som delar vardagsbestyr, och vi såg det också som en möjlighet att börja om: rensa, röja, packa ner i lådor och göra flyttstäd. Vi såg det som något skitjobbigt vi skulle gå igenom, men som också ger ett värde att få ordning och bli av med saker.

Tips: Börja packa i tid! Och börja i god tid med att fundera på kakel, klinker och hur du vill att det ska se ut, så du inte behöver göra val baserat på leveranstid. Kolla på Hill Ceramics hemsida, de har jättemycket fint och högkvalitativt till bra priser.

Använd meddelandefunktionen i Homerun, och var tydlig, det tjänar både du och entreprenören på.

Jag upplevde att entreprenören var hjälpsam och tillmötesgående. Ställ frågor om det är något du inte förstår och ha ett öppet sinne. Tänk på att extragrejer och specialbeställningar kan göra att det tar längre tid/kostar pengar. Det är inte samma sak att genomföra ett stambyte kollektivt som att betala själv och kunna styra helt själv.

Snälltolka, och försök komma ihåg att alla vill samma sak: bli klara i tid och att det ska bli fint.



30 jan 2024

Förtydligande gällande utsortering av matavfall

2024-01-30 12:31

Sedan en tid är det i Stockholm obligatoriskt att sortera ut matavfall från hushållssoporna. Detta är dock i dagsläget undantaget flerbostadshus med sopsug. BRF Pärongården berörs alltså av detta undantag.

Vi har dispens fram till sensommaren/hösten 2024. Då kommer vi sortera matavfall i särskilda gröna plastpåsar, som sedan separeras från restavfallet i Stockholms stads nya eftersorteringsanläggning. Här kan du läsa mer om sortering i de gröna plastpåsarna.

12 jan 2024
Nya stadgarna

Nya stadgarna

2024-01-12 14:39

Nu finns föreningens nya stadgar på hemsidan.

22 dec 2023

Boinfobrevet december 2023

2023-12-22 07:23

Hej alla pärongårdare!

Nu är senaste boinfobrevet ute. Det har skickats ut mejlledes till alla medlemmar.

Har du inte fått det? Kontakta styrelsen via formuläret på hemsidan.

19 dec 2023

Ökade incidenter i området

2023-12-19 14:40

Vi i styrelsen får rapporter om att närliggande gårdar har haft en del tråkiga incidenter på senaste. Det har bland annat handlat om inbrott i källarförråd och skadegörelse. Även på vår gård har det varit liknande händelser.

Vi uppmanar alla att vara försiktiga, noga med att låsa ytterdörren, och ringa Polisen vid pågående brott. Det är viktigt att ringa 112 vid misstänkt brott, även om brottet i sig inte uppfattas som allvarligt. Det är så vi kan hjälpa Polisen att agera på brottsligheten.

Från styrelsens håll genomför vi en rad trygghetsåtgärder i gårdens utrymmen. Vår fastighetsskötare gör regelbundna ronder och rapporterar eventuella tecken på intrång eller skadegörelse.