16 apr 2024

Gårdsfixardag nu på söndag

2024-04-16 21:43

Vi samlas nu på söndag den 21 april från kl. 10 för att tillsammans göra vårfint på gården. Det finns uppdrag åt alla!

En lista på göromål kommer finnas tillgänglig på containern. Vi rensar, tvättar, sorterar, målar, klipper buskar, kör bort skräp etc.

Container för, endast brännbart, avfall kommer finnas på plats. Som vanligt: först efter att vi fyllt containern under städdagen får den användas för privat bruk. Vi uppmuntrar till bytesmarknad i anslutning till containern så att vi slänger så lite som möjligt. Bra för miljön och yteffektivt i containern.

Tänk på att var och en ansvarar för att ställa undan verktyg och redskap efter sig.

Välkomna!

Ungefärliga tider:

Pass 1. Kl. 10-13
Korvgrillning kl. 13
Pass 2. 13.45-

15 apr 2024

Påminnelse om årsstämma ikväll

2024-04-15 13:17


Vi påminner om att det är årsstämma ikväll kl. 18.00. Kallelse gick ut stadgeenligt för några veckor sedan.

Att tänka på inför stämman:
- Pga stambytet hålls stämman i Lindgårdens föreningslokal
- Vi öppnar för avprickning 17.45. Kom gärna i god tid.
- Om flera medlemmar har en bostadsrätt gemensamt har dessa tillsammans bara en röst.
- Avgiften måste vara betald för att rösträtten ska vara giltig.

Vi hoppas på god uppslutning, varmt välkomna!

26 feb 2024

Inbrott i port 164 och 185

2024-02-26 09:06

Vi har tyvärr haft två incidenter de senaste dagarna i port 164 respektive 185. Det handlar om inbrott för narkotikabruk (164) och inbrottsförsök i förråd (185).

Vi i styrelsen gör vad vi kan för att detta inte ska upprepas. Förslag på hur vi kan öka tryggheten är välkomna via styrelsens mejl.

Vi passar på att påminna om att alltid anmäla brott och försök till brott till Polisen. Om det inte är pågående brott (ring i så fall 112) är det smidigt att anmäla via Polisens hemsida. Att anmäla hjälper Polisen att utreda och minska risken för brott framåt.

9 feb 2024

Avgiftshöjning med start april 2024

2024-02-09 09:32

Styrelsen har beslutat att från och med april 2024 höja avgifterna med 20%. Detta beslut har fattats för att täcka föreningens ökade kostnader, främst på grund av stigande räntekostnader. Det är ett tråkigt beslut att ta, och vi är medvetna om att mångas privatekonomi redan är tuff så här i lågkonjunkturen. Dock är det nödvändigt för att vi ska få låna pengar till stambytet, och för att undvika framtida ekonomiska problem för föreningen.

Precis som för många andra föreningar, företag och privatpersoner är det ekonomiskt utmanande tider just nu. Räntorna är på rekordhöga nivåer, och med nya lån kopplade till särskilt stambytet befinner sig vår förening i en pressad ekonomisk situation. Styrelsen, tillsammans med våra ekonomiska rådgivare, hade räknat med viss belastning på ekonomin med tanke på detta, men vi kunde inte förutse den kraftiga ränteökningen.

Vi uppmanar alla boende att ta ansvar för sin del i att påverka föreningens ekonomi positivt. Det kan innebära att vårda vår vackra gård, undvika att lämna grovsopor i källargångarna och att inte blockera sopnedkasten. Genom att samarbeta kan vi hålla nere våra kostnader och stärka föreningens ekonomi.

Har du frågor? Kontakta styrelsen här.

8 feb 2024

Två röster om stambytet

2024-02-08 08:22

Stambytet rullar på och vi tackar alla för tålamodet. För att ge en bild av hur stambytet upplevs av boende har vi bett två medlemmar i föreningen berätta om deras stambyten. Tack Jonas och Lisa för att ni delar med er!

JONAS

Stambytet blev ungefär som förväntat. Det jobbigaste är ju att flytta ut och tillbaka. Mycket ska packas ner. Vi flyttade till en lägenhet som bara hade möbler och det blev 50 kartonger (30 i flytten och 20 för förvaring av köksgrejer vi inte behövde). Men att bo kvar hade varit värre, det blir riktigt dammigt. Om du har möjlighet att flytta ut tillfälligt, gör det. Särskilt om du har mindre barn.

Sen är det kul att komma förbi och se att det går framåt utan att man behöver göra något själv. Det känns lyxigt.

Tips: Ta chansen att göra några egna val utanför standard. Det blir roligare om man kan sätta sin prägel på badrummet.

Det är också bra att hålla lite koll så saker blir som planerat, kolla till det en gång i veckan. Vi fångade upp några saker tidigt innan det blev jobbigt att ändra.

Christoffer har också varit väldigt hjälpsam. Jag kan rekommendera att fråga om råd. Han kan ge många tips snabbt eftersom han har erfarenhet.

LISA

Vi var först ut och det gjorde att vi blev föremål för något av en ”testkörning”. Men det ordnade sig. Vi beställde eget kakel och klinkers eftersom vi inte riktigt gillade utbudet bland det man kunde välja mellan.

Vi hade nog föreställt oss att vi skulle ha tid att fundera och klura mer, men det var också skönt att vara först ut.

Vi valde att flytta till en kompis på en annan gård, och det var väldigt kul att leva i storfamilj, samtidigt som tre vuxna, tre barn och en dement katt i en trea var utmanande i perioder. Jag köpte medaljer till alla barnen i storfamiljen och graverade deras namn som ett minne av att ha bott tillsammans på det här sättet. Det var ganska härligt att vara flera vuxna som delar vardagsbestyr, och vi såg det också som en möjlighet att börja om: rensa, röja, packa ner i lådor och göra flyttstäd. Vi såg det som något skitjobbigt vi skulle gå igenom, men som också ger ett värde att få ordning och bli av med saker.

Tips: Börja packa i tid! Och börja i god tid med att fundera på kakel, klinker och hur du vill att det ska se ut, så du inte behöver göra val baserat på leveranstid. Kolla på Hill Ceramics hemsida, de har jättemycket fint och högkvalitativt till bra priser.

Använd meddelandefunktionen i Homerun, och var tydlig, det tjänar både du och entreprenören på.

Jag upplevde att entreprenören var hjälpsam och tillmötesgående. Ställ frågor om det är något du inte förstår och ha ett öppet sinne. Tänk på att extragrejer och specialbeställningar kan göra att det tar längre tid/kostar pengar. Det är inte samma sak att genomföra ett stambyte kollektivt som att betala själv och kunna styra helt själv.

Snälltolka, och försök komma ihåg att alla vill samma sak: bli klara i tid och att det ska bli fint.