18 dec 2023

Tjänsten “Adresslarm” varnar om någon skriver sig på din adress

2023-12-18 13:41

Hitta.se har lanserat en ny tjänst – Adresslarm – som meddelar användaren via SMS om någon annan skriver sig på användarens hemadress. Tjänsten startas enkelt med Bank-ID när man är i inloggat läge hos Hitta.se och tjänsten är kostnadsfri.

Tyvärr har det blivit allt vanligare att kriminella skrivit sig på andra hemadresser vilket lett till att helt oskyldiga drabbats av brott.

Med den nya tjänsten Adresslarm från Hitta.se får man som bostadsrättshavare ett sms om någon skrivit sig i lägenheten. Då har man möjlighet att kontakta både Skatteverket och Polisen för att undvika att få oväntat besök av kriminella.

1 dec 2023

Idag är det Brandvarnardagen

2023-12-01 11:03

Idag den 1 december är det den årliga brandvarnardagen. Vi uppmuntrar alla att testa sina brandvarnare och kolla att de fungerar som de ska. 

Antingen har du en brandvarnare med testknapp du trycker in, eller en sådan du trycker in hela fronten på. Brandvarnaren ska ge ifrån sig en signal, annars är batteriet slut och ska bytas ut.

Brandvarnarens dag markerar starten på årets brandfarligaste månad. Vi tänder ljus, julpyntar i hemmet, bakar julgodis, lagar julmat och eldar i kaminen. Så se till att säkra upp ditt hem! Passa på att även införskaffa brandfilt och brandsläckare om du inte redan gjort det.

23 nov 2023

Goda nyheter – ny förskola flyttar in på gården

2023-11-23 10:01

Som ni vet har vår förskolelokal stått tom en tid. Men inte länge till, för nu flyttar förskolan Butaland in!

Butaland har just fått tillträde och nu pågår en intensiv fas med renovering och iordningsställande av lokalerna. Verksamheten startar någon gång under 2024, lite beroende på när lokalen står redo och klartecken har givits från Stockholms stad. Ju förr desto bättre, och vi jobbar på utifrån det.

Detta avtal är en stor vinst för föreningen. Det kommer innebära mer liv på gården och en viktig intäkt i kassan. Att göra lokalen redo för en ny hyresgäst kommer innebära en investeringskostnad för föreningen (lokalen är delvis sliten och viss utrustning är daterad), men detta är alltså en kostnad vi räknar med.

Butaland har berättat om stora ambitioner för lokalen och verksamheten. De besöker oss på julmyset den 30 november, så då får ni chans att lära känna dem. Varmaste välkomna, Butaland!

Här är en hälsning från gänget på Butaland:

Hej bästa föreningen!

Vi är förskoleorganisationen Butaland Förskolor Ab som är jätteglada att vara en del av er verksamhet!

Lite fakta om oss: vår grundorganisation Butaland Ab tar sin början 2015 när vi öppnade vår första förskola i Segeltorp, Huddinge. Idag driver företaget fyra förskolor i Huddinge. Alla förskolor inspireras av Reggio Emilia-pedagogik, har uteprofil samt att undervisningen främjas på två språk: svenska och engelska. Vi tar alltid barns bästa och familjens bästa i fokus. Tätt samarbete med familjen, stöd och kommunikation ger oss mer förutsättningar för en god start för barnet på förskolan. Vår förskola ska introducera regelbundna bussutflykter med barnen i små sammanhang (6 barn 2 vuxna), till naturreservat, fina parker och skog. Vi ska genomföra utflykter till badhuset och ishallen. Vårt motto är att barnen ska uppleva och lära in natur och staden genom att vara i respektive miljöer. Barnen ska utveckla allsidig och bygga livslång lärande under sin tid på förskolan.

Vi är jätteglada att starta förskolan Butaland Pärongården inom kort. Med bästa hälsningar! Nazrin Mansurzada, Naila Huseynova och Samira Huseynova

15 nov 2023
Julmys på gården

Julmys på gården

2023-11-15 10:00

Välkomna på julmys 30 november kl 16.30

Vi ses på gården och pyntar julgran och lussar.

Styrelsen ordnar med gran, viss julpynt finns (ta gärna med extra hemifrån, kanske hemgjord), glögg, pepparkakor, öppen eld och julmusik.

För de som vill göra ytterligare mys på gården kommer det finnas fler ljusslingor att sätta upp i träden.

Detta är ett event för både små och stora. Hoppas vi ses.

/Styrelsen

1 nov 2023

Information från senaste trivselvandringen i Dalen

2023-11-01 00:01

Här kommer en sammanställning från den Trivselvandring som gjordes i Dalen i oktober.
Syftet är att hitta förbättringsmöjligheter i området för att öka trivseln, attraktiviteten och tryggheten. Mycket av det som tagits upp vid tidigare vandringar har lett till förbättringar, såsom bättre belysning och nya bänkar.